PALO ALTO, Californië–(BUSINESS WIRE)–Vandaag heeft NTTVC publiekelijk bekendgemaakt dat het met gebruikmaking van de invloed van samenwerking $ 500 miljoen heeft geïnvesteerd om startups te helpen snel naar mondiaal op te schalen. Het onafhankelijk durfkapitaalbedrijf is opgericht door ondernemer en investeerder Vab Goel, in samenwerking met wereldwijd technologiedienstverlener NTT. Het bedrijf maakt ook bekend dat ze hebben geïnvesteerd in vijf startups die invloedrijke innovaties leveren voor bedrijven en consumenten: Celona, Eko, nference, Shoreline en UDP Labs.

NTTVC investeert breed in alle stadia en sectoren, met het accent op de toekomst van ondernemingen, digitale gezondheid en innovaties aangestuurd door AI, machineleren en data. Door de combinatie van de intense relaties van haar investeringsteam en het bereik van NTT, biedt de firma toegang tot een robuust netwerk van experts in de sector, klanten, ondernemers, bedrijfsleiders, systeemintegratoren en dienstverleners die startups kunnen helpen sneller betere besluiten te nemen.

NTT is een $ 109 miljard, top-vijf mondiaal technologiedienstverlener die 75 miljoen mobiele abonnees, 3 miljoen bedrijven en 120.000 ondernemingsklanten bedient, met een lokale aanwezigheid in meer dan 80 landen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van het onder hun hoede nemen van startups om hen te helpen een mondiaal bereik te realiseren. Door de samenwerking met Goel om een winstgestuurd durfkapitaalfonds te vormen, versterkt NTT haar commitment om langetermijnrelaties op te bouwen in het ondernemingsecosysteem. Op hun beurt hebben de bedrijven in de portefeuille van NTTVC de keuze en de kans om aan, via en met NTT te verkopen om hun bedrijf te helpen opschalen.

“Onze missie is om technologie te gebruiken voor het goede, om sociale problemen voor mensen, klanten en gemeenschappen op te lossen,” aldus Jun Sawada, President en CEO van NTT Corporation. “We hebben altijd geloofd dat het startup-ecosysteem van essentieel belang is om die belofte na te komen. Daarom kozen we ervoor om met NTTVC samen te werken om de volgende generatie technologieën die de wereld zullen veranderen te versterken.”

Gezamenlijk heeft het NTTVC-team meer dan honderd startups opgericht, geadviseerd, opgeschaald of erin geïnvesteerd. Hun drive om ondernemers te ondersteunen stamt uit hun directe ervaringen als oprichters en beleggers in durfkapitaal. Voorafgaand aan de oprichting van NTTVC was Goel gedurende 19 jaar partner bij Norwest Venture Partners en hielp bij het opbouwen van veel van de fundamentele technologieën van het huidige internet als ondernemer, belegger in durfkapitaal en technoloog. Partner Fay Hazaveh Costa werkte nauw samen met Goel bij Norwest Venture Partners en hielp eerder Hewlett Packard Enterprise’s venture group lanceren. Mike Koenig, Portfolio Development Partner, is een doorgewinterde verkoop- en bedrijfsontwikkelingsleider die in het beginstadium leidinggevende was bij twee startups die door Goel werden gesteund. Koenig ondersteunt bedrijven in de portefeuille van NTTVC door middel van invloedrijke connecties met het netwerk van het bedrijf.

“We staan nog steeds aan het begin van een digitale transformatie die iedere industriesector beïnvloedt en ongekende kansen biedt voor startups,” aldus Vab Goel. “We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met ondernemers in elke fase van hun traject om een invloedrijk bedrijf op te bouwen.”

“NTTVC biedt ondernemers het beste van beide werelden: een onafhankelijk en alert investeringsmodel gekoppeld aan de unieke toegang tot ons wereldwijde netwerk,” aldus Fay Hazaveh Costa. “Deze krachtige combinatie geeft startups een echt concurrentievoordeel bij het opschalen en realiseren van hun visie.”

Lees voor meer informatie de blog post van het bedrijf en bezoek nttvc.com.

Over NTTVC

NTTVC is een onafhankelijk durfkapitaalbedrijf dat is opgezet in samenwerking met NTT. Door te profiteren van een unieke op partnerschap gerichte strategie en een sterk netwerk in de branche, opent NTTVC deuren naar relaties die startups kunnen helpen wereldwijd op te schalen. Met haar inauguratiefonds van $ 500 M investeert het bedrijf breed in technologiestartups in alle stadia en sectoren, met een accent op de toekomst van ondernemingen, digitale gezondheid en innovaties aangestuurd door AI, machineleren en data. Het hoofdkantoor van NTTVC is in Silicon Valley. Meer informatie vind u op nttvc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.